Home

Achtergrond 191 x bekeken

Fed houdt rente laag, aandelen veren op

De Federal Reserve (FED), de centrale bank van de Verenigde Staten, blijft de rente laag houden en wil nog doorgaan met het stimuleren van de economie.

Bovendien trekt volgens de Fed de economische activiteit in e VS weer aan. Dit werd gisteren bekendgemaakt na een tweedaagse vergadering van de Fed. Dit leidde direct tot hogere aandelenkoersen in Wall Street.

De Fed handhaaft de basisrente op het lage niveau van 0 tot 0,25 procent. De centrale bank gaat ervan uit dat de inflatie beperkt zal blijven. Bovendien ziet de Fed lichtpuntjes in de Amerikaanse economie, onder meer in de financiële sector en de huizenmarkt.

De Fed gaat door met een programma om de kredietstroom naar de huizenmarkt en andere sectoren van de economie op gang te houden. Wel zal deze stimulans geleidelijk verminderen en mogelijk aan het einde van het eerste kwartaal volgend jaar ophouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.