Home

Achtergrond 3 reacties

FNV woedend over sluiting Honig-fabriek Nijmegen

De vakbond FNV Bondgenoten is woedend over de voorgenomen sluiting van de Honig-fabriek in Nijmegen door de Amerikaanse eigenaar Heinz.

Dat schreef FNV in reactie op de vrijdag aangekondigde sluiting. FNV noemt het besluit van Heinz, vooral bekend om de gelijknamige ketchup, een donderslag bij heldere hemel. Volgens de vakbond is de werknemers altijd voorgehouden dat Honig zou verhuizen naar een fabriek in de nabije omgeving en dat daar voor alle werknemers plek zou zijn.

Heinz maakte vrijdag echter bekend de fabriek na tachtig jaar te sluiten en verkoopt het terrein aan de gemeente Nijmegen die er huizen wil bouwen. "Het is niet voor het eerst dat werknemers en bonden door Heinz worden belazerd. Heinz kwam enkele jaren terug een vergelijkbare belofte in het Britse Birmingham ook niet na'', aldus FNV-bestuurder Jos Hendriks. Hij wil zo snel mogelijk met Heinz om de tafel om een sociaal plan af te spreken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ryan

  logisch dat heinz de boel dicht doet, de arbeids kosten zijn veel te hoog in Nederland gelijk de energie kosten. de aanvoer van goedkope grondstoffen zijn niet genoeg voor deze multi-nationals. het gaat om de winst en die moet zo hoog mogelijk zijn, dus china, wij komen er aan.

 • no-profile-image

  theo

  De eerste twee reactie slaan werkelijk nergens op .
  Als je niet weet waarop je moet reageren doe het dan gewoon niets.
  Ik zou willen dat de Nederlandse flexibiliteit en handels vindingrijk de crisis uit het slop trekt we moeten met zijn alle de mouwen op stropen en laten zien dat we in de wereld een hoge positie hadden en deze ook waardig zijn en met negatieve uitspraken schieten we niets op .
  Ik hoop dan ook dat Heinz meer vertrouwen heeft in ons Nederlanders,de afgelopen 80 jaar zijn we goed genoeg geweest .
  Dus geef Nijmegen een reële kans op nog eens 80 jaar .

  Erg veel sterkte met behoud voor een wereld merk in een flexibel land .

  Groeten een bezorgde Nederlander

 • no-profile-image

  frans

  heinz heeft groot gelijk wie wil er nu nog wat in nederland ondernemen allereerst krijgt met gelijk de z m f op zijn nek en andere glibberigge clubjes die proberen bedrijven kapot te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.