Home

Achtergrond 153 x bekeken

Extra veiligheidsring rond koninklijke route

De politie neemt op Prinsjesdag een aantal extra maatregelen om de veiligheid te waarborgen.

Zo komt er een extra veiligheidsring achter het publiek, zo is vandaag bekendgemaakt. De extra versperringen, bestaande uit politiewagens en betonnen bloembakken, moeten herhaling van het drama op Koninginnedag in Apeldoorn voorkomen. Daar vielen acht doden toen een man met zijn auto op het publiek inreed.

Verder blijven de ceremoniële uniformen dit jaar in de kast. De politie concentreert zich op handhaving van de openbare orde. Met het reguliere uniform kunnen agenten beter bij hun pistool en wapenstok. Die maatregel houdt overigens geen verband met het drama in Apeldoorn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.