Home

Achtergrond 176 x bekeken

Exotische stranden Madagaskar zwart van de olie

De exotische stranden aan de zuidkust van de tropische eilandstaat Madagaskar zijn bedekt met een pikzwarte, kleverige smurrie na de averij van een Turkse tanker vorige week.

De Gulser Ana verloor zoveel diesel, olie en fosfaat, dat veel zeezoogdieren in de problemen zijn gekomen. Dat berichtte de Malagassische televisie. Enkele tientallen kilometers kust, befaamd vanwege koraalriffen, zeldzame schildpadden en passerende bultruggen op weg naar hun broedgebied ten oosten van het eiland, zijn getroffen door de milieuramp.

Reddingswerkers zetten alles op alles om vele tientallen gestrande walvissen en andere zoogdieren met ademhalingsproblemen te redden. Zeker achthonderd vrijwilligers en experts zijn bezig met een schoonmaakactie te land en te water.

De 189 meter lange tanker had een lading van 39.000 ton fosfaat en 700.000 liter olie aan boord en was op weg naar India. Volgens onbevestigde berichten stond het schip op een zwarte lijst en mocht het geen enkele haven in de Europese Unie aandoen. De tanker is inmiddels gezonken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.