Home

Achtergrond 216 x bekeken 3 reacties

Ex-Nederlander toch niet in Duits parlement

Verwarring rond ex-Nederlander Kees de Vries, die hoopte in het Duitse parlement te komen.

Zijn woordvoerder liet vandaag weten dat het de 54-jarige landbouwer niet is gelukt. Duitse media hadden eerder nog gemeld dat De Vries bij de verkiezingen van zondag tot afgevaardigde was gekozen van de christendemocratische CDU van kanselier Angela Merkel.

Politiek debutant De Vries stond op de derde plaats op de kieslijst van de CDU in de Oost-Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, wat uiteindelijk niet voldoende bleek voor een zetel in het parlement.

De oud-Nederlander reageerde maandagochtend in de regionale krant Die Volksstimme nog zeer tevreden dat hij meteen bij zijn eerste poging in de Bondsdag zou zijn gekomen: "Velen dachten aan het begin van mijn campagne dat het mij niet zou lukken. Maar we hebben de afgelopen weken veel gedaan om de mensen te overtuigen.''

Tijdens de campagne pleitte De Vries vooral voor een versterking en ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf in deze economische crisis: "Alleen die sector kan banen scheppen.''

De Vries emigreerde in 1992 met zijn familie uit het Noord-Hollandse Nibbixwoud naar het oosten van Duitsland. Samen met zijn zwager bouwde hij een omvangrijk landbouwbedrijf op. Vier jaar geleden verruilde de vader van zes kinderen zijn Nederlandse nationaliteit voor het Duitse staatsburgerschap.

Administrator

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.