Home

Achtergrond 192 x bekeken

Europese verkopen personenwagens stijgen verder

De verkoop van nieuwe personenauto's is in Europa in augustus verder gestegen.

Dat maakte de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA vandaag bekend. De autoverkopen namen daarmee voor de derde maand op rij toe, na veertien maanden van onafgebroken dalingen.

Dankzij de invoering van slooppremies in meer dan tien Europese landen werden er vorige maand 3 procent meer nieuwe auto's op kenteken gezet dan een jaar eerder. In totaal werden iets meer dan 829.000 nieuwe auto's geregistreerd.

Vooral in Duitsland stegen de verkopen weer flink. Gestimuleerd door de aflopende slooppremie werden er ruim 28 procent meer nieuwe auto's op kenteken gezet dan een jaar eerder. In Nederland namen de verkopen daarentegen met 29 procent af.

In de eerste acht maanden van dit jaar werden in Europa ruim 8 procent minder auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In Nederland werden tussen januari en augustus 25 procent minder auto's aangeschaft dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.