Home

Achtergrond 178 x bekeken

Europese beurzen in de plus

De Europese beurzen stonden woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag in de plus.

In navolging van Wall Street een dag eerder en de Aziatische beurzen werd er positief gereageerd op cijfers over de Amerikaanse detailhandel.

Vlak voor het middaguur noteerde de AEX-index van meest verhandelde fondsen in Amsterdam 1,2 procent hoger op 312,01 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen ging 1,5 procent vooruit tot 481,14 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,3 procent.

Dinsdag bleek dat de detailhandelsomzet in de Verenigde Staten in augustus sterker is gestegen dan verwacht. Dat gaf beleggers op Wall Street moed en de beurzen in New York sloten dinsdag hoger. Op de beurzen in Azië zette het positieve sentiment woensdag door.

Bankverzekeraar ING was een sterke stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 4,2 procent. Dinsdag stond het aandeel nog onder druk toen bleek dat Europese commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) er niet van overtuigd was dat de Nederlandse staatssteun aan ING voldoet aan de EU-regels. Een definitief besluit nam Kroes echter nog niet. Beleggers verwachten kennelijk toch een goede afloop, aangezien Kroes zelf zei in een constructieve dialoog met de Nederlandse autoriteiten te zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.