Home

Achtergrond 187 x bekeken

Europa houdt Mexicaanse griep niet meer bij

Het aantal gevallen van Mexicaanse griep in Europa wordt niet langer bijgehouden.

Omdat de landen met de grootste uitbraken zijn gestopt met tellen, is het precieze aantal griepgevallen niet vast te stellen. Dat heeft de directeur van het Europese Centrum voor Ziektebestrijding en -Preventie (ECDC), Zsuzsanna Jakab, dinsdag gezegd in het Europees Parlement.

Het H1N1-virus, dat de Mexicaanse griep veroorzaakt, is volgens Jakab "mild, maar niet onschadelijk''. In de komende maanden kan volgens de Hongaarse tot dertig procent van de Europeanen besmet worden. Volgens de laatste cijfers van het ECDC, die dinsdag werden vrijgegeven, is de Mexicaanse griep in Europa vastgesteld bij 46301 mensen. Van hen zijn 105 mensen aan de ziekte overleden. Duitsland en Groot-Brittannië zijn het zwaarst getroffen.

In Nederland heeft de Mexicaanse griep aan twee mensen het leven gekost. Het totaal aantal besmettingen wordt in Nederland al sinds half augustus niet meer bijgehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.