Home

Achtergrond

Entremont en Sodiaal tekenen fusieovereenkomst

De Franse zuivelbedrijven Entremont en Sodiaal, die eerder een fusie hebben aangekondigd, zullen volgende week op het ministerie van landbouw een exclusiviteitsovereenkomst ondertekenen.

De ceremonie wordt geleid door minister Bruno Le Maire, die eind augustus ook al persoonlijk het samengaan van beide bedrijven aankondigde.

Met het samengaan ontstaat een nieuwe Europese groep met meer dan 15.000 melkveehouders, een gezamenlijke omzet van ruim 4,4 miljard euro en 7.600 werknemers. De groep is goed voor ongeveer vijf miljard liter melk per jaar, een kleine 20 procent van de totale Franse productie.

De koppeling aan Sodiaal moet daarbij de redding vormen voor het al tijden in financiële nood verkerende Entremont Alliance. De Belgische financier Albert Frère, de grootste aandeelhouder in Entremont, zal zijn belang aan Sodiaal overdragen, in ruil voor een pakket aandelen in het fusiebedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.