Home

Achtergrond 163 x bekeken

Enorme groei van dementie op komst

Het aantal gevallen van dementie zal de komende jaren flink toenemen.

Rond 2050 lijden wereldwijd meer dan 115 miljoen mensen aan aandoeningen als de ziekte van Alzheimer, drie keer zo veel als nu het geval is. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de universiteit King's College in Londen. De studie werd maandag gepubliceerd, op de Internationale Alzheimerdag.

De onderzoekers hebben berekend dat volgend jaar ongeveer 35 miljoen mensen aan een vorm van dementie lijden. Dat aantal zal volgens hen elke twintig jaar bijna verdubbelen. Rond 2030 zouden er ongeveer 65,7 miljoen demente mensen zijn en rond 2050 is dat aantal naar verwachting opgelopen tot 115,4 miljoen.

De wetenschappers erkennen dat het aantal van 35 miljoen patiënten volgend jaar een schatting is. Veel ontwikkelingslanden houden geen gegevens bij over het aantal mensen met dementie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.