Home

Achtergrond 1 reactie

Engelse uitbraak E.coli breidt uit

De Britse Health Protection Agency heeft nog eens vijf gevallen van E.coli vastgesteld na een uitbraak op de kinderboerderij Godstone Farm in Surrey.

Het totaal aantal besmettingen is nu opgelopen tot 45 waaronder 12 kinderen. Vier van de slachtoffers liggen nog steeds ernstig ziek in het ziekenhuis.

De HPA ligt zwaar onder vuur omdat de kinderboerderij weken na de ontdekking van de eerste gevallen open is gebleven. Die periode viel bovendien juist in de schoolvakantie, die in Groot-Brittannië tot begin september duurt waardoor duizenden kinderen mogelijk met het virus in aanraking zijn gekomen.

De inspectie heeft nu een eigen onderzoek lopen naar de aanpak van de besmetting. Bovendien heeft directeur Justin McCracken openlijk zijn verontschuldigingen aangeboden aan de ouders van de slachtoffers. Daarnaast is een zusterbedrijf van Godstone Farm nu eveneens gesloten wegens onvoldoende hygiënische omstandigheden.

De Health Protection Agency heeft vandaag meegedeeld dat ook een andere kinderboerderij is gesloten wegens een uitbraak van E.coli. Dit bedrijf, de White Post Farm in Nottingshamshire, bevindt zich op grote afstand van de eerdere uitbraak in Surrey. Net als bij Godstone Farm gaat het om een grootschalige kinderboerderij met verschillende attracties. Volgens de HPA zijn op de White Post Farm tot nu toe twee besmettingen vastgesteld. De eigenaren besloten het bedrijf vrijwillig te sluiten na de ontdekking.

Lees ook: Uitbraak E.coli op Britse kinderboerderij

Eén reactie

  • no-profile-image

    abel

    volgens mij is e.coli nog steeds een bacterie en gelukkig geen virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.