Home

Achtergrond 202 x bekeken

Engelse appeloogst blijft kleiner dan eerder voorzien

De Engelse appeloogst lijkt een stuk lager uit te vallen dan oorspronkelijk geschat.

Volgens de Britse telersorganisatie English Apples & Pears leveren sommige soorten tot 20 procent minder op. Directeur Andrew Barlow van English Apples & Pears veronderstelt dat veel fruittelers de hoeveelheid appels die dit seizoen aan de bomen hangen, hebben overschat. "De groei is erg langzaam geweest en telers dachten daardoor dat er grotere volumes waren dan er nu in werkelijkheid blijken te zijn."

"Bovendien is het sinds half juli erg droog in de grote appelgebieden in Zuid-Engeland. Dat betekent weliswaar een snelle en efficiënte oogst, maar het betekent ook dat veel fruit niet volledig doorgegroeid is."

Of registreer je om te kunnen reageren.