Home

Achtergrond 150 x bekeken

Eind september duidelijkheid over garantieregeling aardwarmte

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) verwacht dat de Europese Commissie eind september uitsluitsel geeft over de Nederlandse garantieregeling voor aardwarmte.

De Commissie beoordeelt de regeling sinds dit voorjaar op ongeoorloofde staatsteun. De regeling voorziet erin de risico’s op misboring bij aardwarmte af te dekken. Banken zouden alleen een financiering willen verstrekken als de risico’s zijn afgedekt.

In juni kondigde EZ aan in september een besluit te verwachten, maar de woordvoerder stelt dat nog geen signalen uit Brussel zijn ontvangen. In juni vroeg de Europese Commissie Nederland nog om extra informatie over de regeling. De regeling is een belangrijke voorwaarde voor bedrijven die al een vergunning hebben voor het boren en een subsidie voor de MEI-regeling. Volgens de woordvoerder van EZ heeft de behandeling in de zomer stilgelegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.