Home

Achtergrond

Een op acht mkb’ers bang voor faillissement

Ruim eenderde van de middelgrote en kleine bedrijven in Nederland heeft veel last van de kredietcrisis.

Een op de acht mkb-werkgevers heeft er zelfs zo veel last van dat zij bang zijn voor een faillissement. Daarentegen heeft ruim de helft er weinig hinder van en een op de tien heeft zelfs helemaal geen last.

Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van verzekeraar Delta Lloyd is uitgevoerd onder ruim vijfhonderd bedrijven.

Een kwart van de ondernemers maakt zich grote zorgen over zijn bedrijf. Zij liggen wakker van de vraag of zij wel genoeg werk kunnen binnenhalen, of zij hun personeel wel kunnen houden. Van de 35 grote mkb-bedrijven (101-250 werknemers) denkt een op de negen de crisis niet te overleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.