Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

EU zoekt partnerschap met Moldavië

De Europese Unie wil snel de banden aanhalen met Moldavië, het land dat is ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne.

Het buurland van de EU kan de status van een speciale partner van de Europese Unie krijgen, aldus een verklaring van de Europese Unie vrijdag.

Moldavië had jarenlang een communistische pro-Russische regering. Deze zomer kwam echter de meer Europa-gezinde premier Vlad Filat aan de macht. Het straatarme land kampt met grote problemen door de kredietcrisis en recessie. "De Europese Unie staat klaar om Moldavië te helpen. We benadrukken onze inzet om de relatie met Moldavië te versterken en te verdiepen'', aldus de EU.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    DD

    Wij hopen dat de bevolking van Moldavie het hierdoor ook wat makkelijker krijgt. Van mij mogen ze tot de EU toetreden. Wie zijn wij eigenlijk om uit te maken dat hun maar daar moeten blijven en geen recht hebben op een normaal leven! Omdat wij Nederlanders zijn wil dat zeggen dat wij meer rechten hebben!

Of registreer je om te kunnen reageren.