Home

Achtergrond 4 reacties

EU neemt verkoop kaasfabriek Bleskensgraaf over

De Europese Commissie neemt de verkoop van de kaasfabriek in Bleskensgraaf over van FrieslandCampina.

Vandaag verstreek de termijn waarbinnen het bedrijf zelf mocht proberen het bedrijf te verkopen. Hoogste baas Cees ’t Hart van FrieslandCampina verzekerde onlangs nog dat zijn bedrijf de uiterste best zou doen om de fabriek zelf te verkopen. Daarmee zou FrieslandCampina mogelijk gunstiger verkoopvoorwaarden kunnen afdwingen. Het heeft niet mogen baten. Nu ligt de verkoop in handen van 'managing trustee' Alix Partners, aangesteld door Eurocommissaris Neelie Kroes.

De verwachting is dat de fabriek nu fors onder de boekwaarde overgaat naar een andere eigenaar. Daarbij zou het Deense Arla als koper van de vestiging in Nijkerk het eerste recht van koop hebben. De kaasmarkt was dit jaar echter weinig interessant om in te investeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  helemaal mee eens gert

 • no-profile-image

  w

  Ik heb vernomen dat dit bericht niet waar is.

 • no-profile-image

  jan

  Dit noemen ze liberalisering van de markt,het is gewoon dictatuur

 • no-profile-image

  gert

  De hele landbouw staat onder curatele van de EU en de NMA ,van vrij ondernemerschap is geen sprake meer,de retailers lachen in hun vuistje,de boeren zijn de hedendaagse slaven,Neelie is nu de dictator

Of registreer je om te kunnen reageren.