Home

Achtergrond 156 x bekeken

EU-geld voor ontslagen Ierse werknemers

De Europese Commissie trekt 14,8 miljoen euro uit om 2400 ontslagen Ieren weer aan het werk te helpen.

Het gaat om werknemers van een vestiging van de Amerikaanse computerfabrikant Dell in de Ierse stad Limerick. Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft het nieuws zaterdag bekendgemaakt. Het geld is afkomstig uit het globaliseringsfonds, bedoeld om werknemers te helpen die het slachtoffer zijn geworden van de globalisering van de economie.

In Ierland vindt over twee weken een referendum plaats over het nieuwe EU-verdrag. Het is de tweede keer dat de Ieren zich over het verdrag uitspreken. In een vorig jaar gehouden volksraadpleging wezen ze het af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.