Home

Achtergrond 4 reacties

EMB: verandering beleid

De European Milk Board (EMB) beslist donderdag tijdens een bijeenkomst in Parijs over mogelijke acties.

Vertegenwoordigers van de EMB uit verschillende lidstaten komen hiervoor naar de Franse hoofdstad. Volgens voorzitter van de EMB, Romuald Schaber, doet de politiek niets om de melkveehouders een toekomst te garanderen. "Hoewel we vele malen hebben uitgelegd welke maatregelen nodig zijn voor een duurzame melkveehouderij, lopen we telkens tegen een muur van weerstand op", zo meldt hij in een verklaring.

Schaber geeft aan geen verandering meer in het Europese beleid ten aanzien van de zuivelmarkt te verwachten. Volgens de EMB is verandering van het beleid echter essentieel voor het overleven van de Europese melkveehouderij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Natuurlijk blijft er veehouderij in Europa. Als je vrouw een topsalaris als EU commissaris verdient kun je lang doormelken. Maar praat me niet over de bedrijfseconomische resultaten bij deze prijzen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  De Europese Melkveehouderij blijft zeker bestaan!!! Alleen blijkt dat het voor veel melkveehouders moeilijk is,anders te denken. ´´Als het Getij veranderd moet men de Bakens Verzetten´' Natuurlijk moet men Nadenken wat het beste bij u en uw Bedrijf past.Net las ik, minder melken brengt Meer op!Waarschijnlijk moeten wij ons minder druk maken.Alhoewel ik het ook niet leuk vind maandelijks 10.000,-euro minder te ontvangen.Zie ik het toch als een uitdaging met weinig kleerscheuren uit de strijd te komen.

 • no-profile-image

  slaaf

  fischer boel vastzetten op water en brood

 • no-profile-image

  pyro

  Ik ontvang 18 ct/per liter bij DOC, Piet. Dat is niet echt uitdagend. Ik vraag me af hoe ik netjes in een brief verwoord dat ik mijn lidmaatschap op zeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.