Home

Achtergrond

Duurzame appel is niet per se biologisch

Duurzame porducten zijn niet altijd lokaal en biologisch.

Dat stelt Klaus Welsch, hoofd van de afdeling gewasbescherming van BASF. Welsch zegt dat wie goed kijkt naar de duurzaamheidseisen op het terrein van land-, energie- en watergebruik tot de conclusie komt dat er een moment is, waarop een ingevoerde appel duurzamer is dan de lokaal geplukte biologische appel.

Er is een moment dat de milieukosten van het transport vanuit andere regio’s in de wereld, lager zijn dan die van het vershouden van fruit in een koeling. "Vlak na de oogst is de lokale appel natuurlijk duurzamer", aldus Welsch. ”Maar op een gegeven moment, zeg vanaf april tot de volgende oogst, is het beter om appels in te voeren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.