Home

Achtergrond 291 x bekeken 1 reactie

'Duurzaamheid impuls voor afzet in aardappelsector'

Duurzaamheid kan een impuls geven aan de aardappelsector.

"Het kan een uniek verkoopargument zijn voor de sector overal ter wereld", zegt voorzitter Kees van Arendonk van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Van Arendonk opende gisteren het congres dat wordt gehouden tijdens de aardappelmanifestatie Potato Europe in Emmeloord. De auto-industrie gebruikt duurzaamheid wel in de verkoop. Van Arendonk: "Je ziet duurzaamheid steeds vaker in reclame-uitingen. De aardappel is een duurzaam gewas. Het verbruikt minder water dan veel andere gewassen."

Volgens directeur Pamela Anderson van het International Potato Center in Peru is dat de reden dat veel landen de aardappelteelt stimuleren. "China heeft over twintig jaar 100 miljoen ton voedsel extra nodig om de groeiende bevolking te voeden. De helft van die groei moet komen uit de aardappelteelt. Ook India en veel landen in Afrika gebruiken de aardappel om de bevolking te kunnen blijven voeden."

De aardappel heeft nog een voordeel, zegt Anderson. "Met de aardappel wordt nauwelijks gespeculeerd. Dat gebeurt wel bij graan, waardoor de graanprijzen veel meer fluctueren. De aardappelprijzen zijn redelijk stabiel."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Ja hoor, Pamela Anderson in de aardappelen. Ik dacht dat ze in meloenen deed?

Of registreer je om te kunnen reageren.