Home

Achtergrond 2 reacties

Dutch Dairymen Board gaat door met actievoeren

De Dutch Dairymen Board (DDB) gaat ook komende week verder met actievoeren voor een betere melkprijs.

Dat zegt voorzitter Sieta van Keimpema. Hoewel de melkleverstop voorlopig is uitgesteld, gaan protestacties vooralsnog gewoon door. "Voor maandag, dinsdag en woensdag staan er al weer acties op de rol", vertelt Van Keimpema. Hoe de acties er exact gaan uitzien is nog niet duidelijk.

Donderdagavond maakte de European Milk Board bekend dat de melkleverstop is opgeschort. De toezegging van diverse regeringleiders om op 5 oktober bij elkaar te komen om opnieuw over de melkveehouderijcrisis te spreken heeft hiertoe geleid. Volgens Van Keimpema zijn er in Brussel toezeggingen gedaan om tot een structurele oplossing van de lage melkprijs te komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  Een structurele oplossing betekent aanpassen van de productie aan de consumptie en op die manier voorwaarden scheppen voor een structureel kostendekkende melkprijs.
  Interventie is uitstel van executie. de interventievoorraden zullen een keer weer vrij komen. Het is beter ze niet te produceren.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Een structurele oplossing voor de lage melkprijs?. Betekent dat een minimum garantieprijs of continu-ele interventie, van Boter en Melkpoeder? Ik ben benieuwd?.

Of registreer je om te kunnen reageren.