Home

Achtergrond 186 x bekeken

Duizenden mensen onder puin in Sumatra na beving

Duizenden mensen zijn vast komen te zitten onder het puin na de verwoestende aardbeving op het Indonesische eiland Sumatra.

Dat heeft een hooggeplaatste functionaris van het ministerie van Volksgezondheid woensdag bekendgemaakt. Zeker 75 mensen zijn om het leven gekomen.

"Het ziekenhuis in de havenstad Padang is ingestort en duizenden mensen zijn bedolven onder het puin van ingestorte gebouwen'', zei het hoofd van het rampencentrum van het ministerie. De beving veroorzaakte grote paniek onder de 900.000 inwoners tellende stad.

"Honderden huizen zijn beschadigd'', verklaarde een ooggetuige. "Er woedden een paar branden, bruggen zijn afgebroken en er heerst extreme paniek. Waterleidingen zijn kapot, waardoor gebieden onder water lopen.'' De elektriciteit is afgesloten, het telefoonnetwerk ligt plat.

"Ik kan nog geen doden zien, alleen ingestorte gebouwen, sommige helemaal, andere gedeeltelijk'', aldus de ooggetuige. Mensen durven niet meer naar binnen te gaan uit angst voor vloedgolven en nabevingen. Er is nog geen hulp aangekomen. "Ik zie kleine kinderen met dekens rondlopen. Mensen zoeken naar familieleden, maar het is donker en alle lichten zijn uit.''

De tsunamiwaarschuwing was kort na de beving alweer ingetrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.