Home

Achtergrond

Duizenden bezoeken boomgaarden op appelplukdag

Naar schatting 20.000 belangstellenden hebben vandaag een fruitbedrijf bezocht om appels te plukken tijdens de Landelijke Appelplukdag.

Dat heeft een woordvoerster van Nederland bloeit, de organisatie achter de dag, gezegd. Ongeveer veertig fruittelers in het hele land hadden zaterdag hun boomgaard opengesteld. Bezoekers konden zelf appels plukken en na afloop afrekenen bij de boer. Ook konden zij vragen stellen en kregen zij informatie over onder meer de kneepjes van het vak.

Volgens de woordvoerster waren het vooral gezinnen die de boomgaarden bezochten en mensen die nooit op het platteland komen. Nederland bloeit wil wegens het succes volgend jaar september weer een appelplukdag organiseren.

Nederland bloeit is een initiatief van agrarische ondernemers. De organisatie wil het belang en de maatschappelijke betrokkenheid van de sector onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.