Home

Achtergrond 187 x bekeken

Duitse parlement wil schoolfruit

Het Duitse parlement heeft het licht voor een landsdekkend schoolfruitprogramma op groen gezet na aanvankelijke bedenkingen in de Bondsraad.

Met het programma in de Bondsrepubliek is voor het lopende schooljaar 40 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft wordt bijgepast door Brussel.

De bedoeling is dat kinderen gezonder leren eten. Het programma dreigde door onenigheid lange tijd te moeten worden geschrapt. De deelstaten en nationale regering wezen naar elkaar voor cofinanciering van het project dat in Duitsland in eerste instantie slechts 25 miljoen euro zou kosten.

De Europese Unie stelt de helft ter beschikking onder voorwaarde dat het land zelf evenveel bijdraagt. In Nederland draagt het ministerie niet bij aan de co-financiering. Het bedrijfsleven steekt 1 miljoen euro in de introductie van schoolfruit. In België heeft de overheid 600.000 euro beschikbaar gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.