Home

Achtergrond 1072 x bekeken

Duitse boeren brengen 80 koeien naar slachthuis

Duitse boeren brengen 80 koeien naar het slachthuis in Teterow om hun eis voor hogere prijzen kracht bij te zetten.

Duitse boeren brengen 80 koeien naar het slachthuis in Teterow om hun eis voor hogere prijzen kracht bij te zetten. Foto AFP

De nieuwe serrestal van de melkveehouders Rudi en Wendy Klein Hesselink in het Gelderse Aalten is zwart en valt volgens hen daardoor minder op in het landschap. Vandaag stonden de deuren van de stal open voor publiek. De veehouders investeren in de nieuwe stal, omdat de oude te klein was voor de 70 melkkoeien. Klein Hesselink heeft nu ruimte voor groei. "Morgen gaan de koeien de nieuwe stal in, volgende week melken we hier", laten de Achterhoekse veehouders weten. Foto’s Paulus Maessen

Een perceel karwij in het Groningse Oudeschip nabij de Eemshaven staat volop in bloei. Het tweejarige oliehoudende gewas gedijt goed onder het wolkendek en onder de hoogspanningsmasten. Karwij wordt vooral in het noorden van het land geteeld, hoewel het areaal klein is in vergelijking tot Duitsland en Oostenrijk. De bloei loopt op zijn einde. Karwij wordt meestal eind september, begin oktober geoogst. Het beste is om het ’s nachts te oogsten, omdat het gewas dan vochtiger is en minder zaad verliest. Foto Dennis Beek

Loonwerker Cerfontaine uit het Zuid-Limburgse Bocholtz laadt met de bietenmuis de bieten in die naar Duitsland gaan. In Limburg zijn volgens de loonwerker nog drie loonwerkers die werken met de bietenmuis. "Deze haalt ongeveer 6 procent van het zand tussen de bieten vandaag. In Duitsland willen ze schone bieten en is dat dus nodig." De bietenoogst in Zuid-Limburg is net een week bezig. "De rooiomstandigheden zijn goed", zegt de loonwerker. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.