Home

Achtergrond

Droogte krijgt vat op suikerbieten en aardappelen

Door de droogte van de afgelopen weken beginnen de suikerbieten in het zuidwesten van het land achteruit te gaan.

Dit meldt Bram de Visser, teeltbegeleider bij CZAV. "De suikerbieten hebben lange wortels en daardoor niet zo snel last van de droogte", zegt De Visser. "Maar nu de droogte langer aanhoudt zie je hier en daar een verkleuring van het loof."

Bij de aardappeloogst zorgt de droge grond voor problemen bij het rooien. "De kans op beschadigingen is groot", zegt De Visser. De uien hebben geen last van de droogte. Het grootste deel is de grond al uit. "Wat toch nog op de akkers ligt droogt door het mooie weer goed op."

Welk effect de droogte heeft op de groei van wortelen is nog niet duidelijk.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.