Home

Achtergrond 163 x bekeken

'Drie fabrieken dicht als GM Opel houdt'

Het Amerikaanse General Motors (GM) sluit mogelijk drie belangrijke fabrieken in Europa wanneer het besluit om de controle over de noodlijdende Duitse dochter Opel zelf te houden.

Het gaat om twee fabrieken in Duitsland en een fabriek in Antwerpen, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Het is al maanden onduidelijk wat GM met Opel wil. De nieuwe leiding van het concern, dat in juni uitstel van betaling moest aanvragen, overweegt om af te zien van de verkoop van de dochteronderneming.

Duitsland staat al tijden klaar om Opel voor miljarden aan staatssteun te geven, op voorwaarde dat de autofabrikant wordt verkocht aan het consortium van de Canades producent van auto-onderdelen Magna en de Russische staatsbank Sberbank. Dat zou de minste banen in Duitsland kosten. In de tussentijd heeft de Duitse overheid Opel een overbruggingskrediet verstrekt, zodat het kan doordraaien zolang de onderhandelingen nog lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.