Home

Achtergrond 155 x bekeken 1 reactie

Dooi Noordpool bedreigt kwart wereldbevolking

De door klimaatverandering smeltende Noordpool vormt een bedreiging voor meer dan een kwart van de wereldbevolking vanwege overstromingen.

Dat heeft het Wereld Natuur Fonds (WWF) woensdag bekendgemaakt. De gevolgen van klimaatverandering in het noordpoolgebied zullen wereldwijd merkbaar zijn, tenzij de Noordpool koud genoeg gehouden wordt, stelt een adviseur van het WWF. Dan smelt er minder ijs en komen er minder in de permafrost opgeslagen broeikasgassen vrij. Eerder maakte het WWF bekend dat de zeespiegel in het jaar 2100 mogelijk 1,20 meter stijgt, waardoor veel kustgebieden zullen overstromen.

In Nederland zullen de gevolgen merkbaar zijn door onder meer een toename van het aantal en de intensiteit van stormen boven de Britse eilanden en de Noordzee. Dit zal leiden tot grotere schade in West- en Centraal-Europa. In Scandinavië en het zuidwesten van Noord-Amerika is de klimaatverandering al merkbaar door meer droogte. Het Middellandse Zeegebied kent al vochtigere winters.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Nederland is al druk aan het ontpolderen ,kan het overvloedige water hier mooi naar toe,ze hebben hier een vooruitziende blik.

Of registreer je om te kunnen reageren.