Home

Achtergrond 200 x bekeken

Doden door aanslag op Pakistaanse markt

Door een zelfmoordaanslag zijn vrijdag zeker 33 mensen omgekomen in een stadje in het noordwesten van Pakistan.

Ook raakten tientallen mensen gewond. Dat maakte de politie bekend. De zelfmoordenaar ramde met een jeep met 150 kilo explosieven een ander voertuig in het bergstadje Ustarzai, niet ver van de garnizoensstad Kohat. Door de explosie nabij een bushalte en hotel werden winkels verwoest en vlogen auto's en bussen in brand. Veel mensen waren op straat om inkopen te doen voor het aanstaande Suikerfeest. Donderdag ontplofte ook al een bom in het nabijgelegen Astarzai. Daardoor raakten zes mensen gewond.

Kohat is een stad met een sjiitische meerderheid. De radicaalislamitische Taliban, met vooral soennitische aanhangers, plegen er aanslagen om de onlangs verkregen macht van de overheid in het gebied te ondermijnen. Een politiefunctionaris zei dat de aanslag mogelijk een wraakactie was voor recente politieacties tegen militanten in het gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.