Home

Achtergrond 218 x bekeken

Deutsche Bauernverband: elk tweede ei uit buitenland

Elk tweede ei in de Duitse winkels is afkomstig uit het buitenland.

Dat meldt de belangenorganisatie Deutsche Bauernverband (DBV). Het is volgens de DBV de tussenbalans in een oneerlijk debat over de methoden van leghennenhouden in Duitsland. DBV verwijt de Duitse overheid dat het eenzijdig zwaardere eisen aan de leghennenhouderij heeft opgelegd dan in andere Europese lidstaten.

Volgens de bond is het verbod op legbatterijen in combinatie met het sterk afkeuren van het alternatieve systeem van groepskooihuisvesting (Kleingruppenhaltung) oorzaak voor de slechte situatie waarin de leghennenhouderij in Duitsland zich bevindt.
Zoals bekend gaat het legbatterijverbod in Duitsland al per 1 januari 2010 in. De EU-regels schrijven een definitieve afschaffing per 1 januari 2012 voor. De sector dacht in eerste instantie een goed alternatief te hebben ontwikkeld in de vorm van de groepskooi, maar dit systeem is door dierenwelzijnsorganisaties en supermarkten ongewenst verklaard.

Door de onzekere situatie zijn veel kleinere bedrijven afgehaakt. De blijvers moeten volgens DBV voor meer dan 500 miljoen euro investeren in nieuwe huisvestingssystemen. De DBV roept de Duitse consument op om eieren van Duitse herkomst te kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.