Home

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

Dertig bruinvissen in Oosterschelde

De Oosterschelde, het water tussen Schouwen-Duiveland en Beveland, telt minimaal dertig bruinvissen.

Tot die conclusie komt de Stichting Rugvin en het Wereld Natuur Fonds (WNF) na metingen afgelopen weekeinde op de Oosterschelde.
"Sinds een aantal jaren worden regelmatig bruinvissen (kleine walvisachtigen) waargenomen in de Oosterschelde, maar niemand wist tot dit weekeinde hoeveel dieren dat er hier rondzwommen'', aldus Frank Zanderink van de Stichting Rugvin. Om inzicht te krijgen in dit aantal organiseerde Stichting Rugvin in samenwerking met het WNF een telling. Dat gebeurde vanuit acht boten

"De omstandigheden waren bijna ideaal. Er stond nauwelijks wind, dus geen golven die de dieren aan het oog zouden onttrekken'', aldus Zanderink. Tijdens de scan werden ook regelmatig moeders met kalf waargenomen. Zeker vijf jonge dieren werden tijdens de scan geteld. Na deze teling wordt dit jaar ook een begin gemaakt met onderzoek of bruinvissen door de Oosterscheldekering zwemmen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ook even in de Westerschelde kijken voor hij uitgediept wordt,als daar bruinvissen gevonden worden mag hij niet uitgediept worden,daarom wordt hij niet onderzocht, want dan geeft dat weer problemen

Of registreer je om te kunnen reageren.