Home

Achtergrond 161 x bekeken

Derde van kankergevallen door ongezond eten

Een derde van de kankergevallen wordt veroorzaakt door ongezond eten.

Dat stelt hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell van de Vrije Universiteit van Amsterdam in aanloop naar een internationaal congres dat vrijdag wordt gehouden. Het symposium vindt plaats in Warmenhuizen, bij Alkmaar, en gaat over de relatie tussen kanker en eten.

De relatie tussen voeding en kanker is volgens de hoogleraar al jaren bekend. Tijdens het congres komt ook aan de orde dat mensen, als ze eenmaal kanker hebben, veel baat hebben bij een goede conditie. Ze kunnen de behandeling dan beter doorstaan. Het is volgens deskundigen dus van groot belang dat kankerpatiënten gezond eten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.