Home

Achtergrond

Den Haag viert Dag van de Vrede

Den Haag profileert zich vandaag op de door de Verenigde Naties ingestelde Internationale Dag van Vrede nadrukkelijk als wereldwijde hoofdstad van vrede en internationaal recht.

De activiteiten zijn vooral bedoeld om kinderen en jongeren bekend te maken met de rol die de stad in dat opzicht speelt. Rond negen uur verzamelen 1100 basisscholieren zich in Madurodam, waar zij witte vredesballonnen oplaten. Daarna maken zij samen met de wethouders Frits Huffnagel en Sander Dekker een wandeling via het Vredespaleis, waarin het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties zetelt, naar het Plein.

Op het Plein worden de kinderen toegesproken door burgemeester Jozias van Aartsen en Isaac Newton Farris Jr., een kleinzoon van de in 1968 vermoorde Amerikaanse dominee en burgerrechtenactivist Martin Luther King. Ook treedt rapper Ali B. op.

Rond het middaguur wordt op het Plein een levensgroot vredesteken uitgebeeld. Daaraan doet onder anderen een groep leden van de Tweede Kamer mee. Aansluitend treden onder anderen Marco Borsato en de voormalig zanger van Di-rect Tim Akkerman op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.