Home

Achtergrond 254 x bekeken 2 reacties

DeltaMilk koopt kaasfabriek Bleskensgraaf

De coöperatieve melkleveranciersvereniging DeltaMilk en FrieslandCampina hebben een principe overeenkomst bereikt over de overname door DeltaMilk van de kaasproductielocatie van FrieslandCampina in Bleskensgraaf.

De definitieve afronding van de verkoop is onder meer afhankelijk van instemming van de Europese Commissie. De verwachting is dat de transactie in het laatste kwartaal van 2009 kan worden afgerond.

De voorgenomen overname van de kaasproductielocatie Bleskensgraaf omvat de fabriek in Bleskensgraaf inclusief de productielijnen, land, gebouwen, machines en recepturen. De ongeveer vijftig medewerkers gaan mee over naar DeltaMilk. De levering van boerderijmelk aan de productielocatie Bleskensgraaf wordt door FrieslandCampina gegarandeerd tot 1 januari 2017.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  AJK

  Hulde voor de DeltaMilk boeren!
  Ik hoop dat het echt gaat lukken. Eindelijk weer een club waar echt de belangen van de boeren voor op staan. Bij FC vraag ik me dat af, want na de fusie die meer dan 1 cent per liter schaalvoordelen zou opleverenn zijn we van een boven gemiddelde melkprijs naar een gemiddelde melkprijs gegaan. Ik heb ook ernstig mijn twijfels bij die fusie van CeHaVe en Agrifirm.

 • no-profile-image

  C.scheer

  Kijk zo kan het ook. Samen de krachten bundelen en zorgen voor een eigen markt. Mensen zorg er voor dat het lukt.
  Samen sterk.

  Anja S.

Of registreer je om te kunnen reageren.