Home

Achtergrond 156 x bekeken

Deel zorgpersoneel moet wachten op griepprik

Artsen en verplegers die veel werken met kwetsbare patiënten krijgen als eersten een prikje tegen de Mexicaanse griep.

Later kan ook zorgpersoneel dat minder vaak in contact komt met deze groep patiënten mogelijk gevaccineerd worden. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag geschreven aan organisaties in de zorg.

Omdat fabrikant Novartis niet alle vaccins op tijd kan leveren, kan niet iedereen die daarvoor in aanmerking komt meteen worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Klink gaf al voorrang aan mensen die ook al een prikje halen tegen de seizoensgriep. Zorgpersoneel en mantelzorgers die voor zwakke patiënten zorgen moeten mogelijk langer wachten, gaf de minister eerder aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.