Home

Achtergrond 186 x bekeken

De Hond: aantal griepgevallen loopt op

Het aantal mensen met griep neemt toe. Een op de vier Nederlanders kent wel iemand die ziek is. Dit zijn vooral mensen uit de kennissenkring. Dat blijkt uit een peiling van peil.nl/Maurice de Hond in opdracht van het ANP.

Hij kan niet vaststellen of het om de Mexicaanse griep gaat.


Ook durft hij niet zeker te zeggen hoeveel patiënten er in totaal zijn. De Hond schat in dat het percentage Nederlanders van 18 jaar en ouder dat op dit moment griep heeft, ergens tussen de 1,5 en 2 procent zit. Dat zijn tussen de 200.000 en 250.000 personen en is het dubbele van drie weken geleden. In totaal geven ongeveer 600.000 Nederlanders aan de afgelopen drie maanden griep te hebben gehad. Het gaat vooral om vrouwen en jongeren.


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geen aanwijzingen dat het H1N1-virus zich sneller verspreid. Uit cijfers van het instituut blijkt dat tot nu toe 78 patiënten met de Nieuwe Influenza A, zoals de Mexicaanse griep officieel heet, in het ziekenhuis hebben gelegen. Veertien van hen lagen op de intensive care. Twee personen stierven aan de griep.


Volgens De Hond nemen veruit de meeste mensen nog steeds geen voorzorgsmaatregelen. Een groot deel wil ook geen griepprik.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.