Home

Achtergrond

Dahlia Eternal Snow steelt de show

De witte Dahlia Eternal Snow heeft met 9,13 punten de houdbaarheidskeuring gewonnen op de Speciale Dahliakeuringen van de KAVB.

Deze witte dahlia van de waterlily groep stond maar liefst 13 dagen in de keuringszaal in volle bloei. De houdbaarheid in aantal dagen in combinatie met de sierwaarde van deze cultivar gedurende deze periode hebben tot een eerste plaats geleid.

Duidelijk is dat Eternal Snow goed mee kan komen met andere snijbloemen, qua houdbaarheid en in uitstraling en presentatie zijn mannetje staat. De combinatie Van der Vlugt – Kops zond deze dahlia in. Eveneens van dit huis was nummer twee, Dahlia Happy Halloween die tien dagen op de vaas stond.

Ariko Dahlia Veredeling bracht nummer drie voor het voetlicht. Dit was de rood gevlekte zaailing 74-08, die qua houdbaarheid weliswaar een fractie beter was, maar qua uitstraling iets minder. Opvallend was ook de witte cultivar ‘Nathalie’s Wedding’, die weliswaar een beperkte houdbaarheid had, maar waarbij wel voortdurend nieuwe knoppen open gingen.

Al met al mag het een ieder duidelijk zijn dat het gewas dahlia veel meer te bieden heeft dan algemeen gedacht wordt. Er zijn fantastische snijbloemen met een goede houdbaarheid, er zijn potplanten voor patio en tuin (ook die werden in de keuringszaal geshowd) en er zijn dahlia’s in alle vormen, kleuren en maten voor de tuin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.