Home

Achtergrond 2 reacties

Creditcards ministers geblokkeerd na publicatie

De creditcards van de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Ab Klink (Volksgezondheid) zijn geblokkeerd omdat maandag bij de openbaarmaking van hun bonnetjes ook hun pasnummers en vervaldatum leesbaar bleken te zijn.

Dat hebben hun woordvoerders dinsdag gezegd naar aanleiding van een bericht hierover van de website NU.nl.

De bonnetjes en creditcardoverzichten van het kabinet van de afgelopen tweeënhalf jaar zijn in te zien via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het was de bedoeling dat alle creditcardnummers van bewindslieden weggelakt zouden zijn. Maar bij Hirsch Ballin en Klink blijkt iets mis te zijn gegaan. De bewindslieden vinden het vervelend dat hun pasnummers op deze manier naar buiten zijn gekomen. Voor zover bekend is er in de tussentijd geen misbruik van hun creditcards gemaakt.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de fout. De ministeries hebben zelf de gegevens aangeleverd. "Wij hebben ze alleen gepubliceerd'', zei een woordvoerder van het departement. Hij weet niet waar de fout precies is gemaakt.

Volgens de zegsman is er geen aanleiding te veronderstellen dat de creditcardnummers van andere bewindslieden ook zijn te vinden op de duizenden pagina's aan bonnetjes. Nadat Binnenlandse Zaken van de misser op de hoogte was gesteld, heeft het ministerie de andere departementen hierop geattendeerd.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Kunnen ze niet uit dineren

  • no-profile-image

    Ernst H. Ballon

    Jawel hoor, ik heb alweer een nieuwe!

Of registreer je om te kunnen reageren.