Home

Achtergrond

Corsokoorts piekt in Zundert

Buurtschap Veldstraat heeft zondag het 68e bloemencorso van Zundert gewonnen. Voor de praalwagen Rhino gaf de vakjury 638 punten. Het betreft het grootste dahliacorso ter wereld.

Geïnspireerd op graffitikunst maakte buurtschap Veldstraat een zwart-witte neushoorn die tegelijk de titel Rhino vormde. Het is 39 jaar geleden dat het buurtschap op de Markt in Zundert de wisseltrofee in ontvangst mocht nemen. Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen reikte de bokaal uit aan de bouwers.

Het corso van Zundert is het grootste dahliacorso ter wereld. Twintig buurtschappen werken vrijwel het hele jaar aan artistiek hoogstaande ontwerpen.

Hun wagens trokken zondag door de straten van het Brabantse dorp afgewisseld door acht muziekkorpsen uit binnen- en buitenland. De organisatie schat dat zondag meer dan 60.000 mensen op het bloemencorso zijn geweest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.