Home

Achtergrond

Consumentenbond: geen extra kosten voor acceptgiro

De Consumentenbond wil dat bedrijven niet langer extra kosten berekenen voor het gebruik van acceptgiro's. Dat zei een woordvoerster van de belangenbehartiger zondag. De bond gaat met ondernemingen in gesprek over het berekenen van de kosten.

De Consumentenbond reageerde hiermee op een rechtzaak van eind augustus tussen Stadsverwarming Purmerend en een inwoner van Purmerend. Toen oordeelde een rechter in Haarlem dat Stadsverwarming geen extra kosten voor het gebruik van een acceptgiro mocht rekenen, omdat het bedrijf slechts twee betaalmogelijkheden aanbood, automatische incasso en acceptgiro.

De rechter noemde het onredelijk bezwarend dat er kosten worden berekend voor een betaalmogelijkheid, als er sprake is van slechts twee manieren om te betalen. "Daarmee dwing je een klant tot het gebruik van de andere methode en dat is onredelijk'', aldus de zegsvrouw van de Consumentenbond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.