Home

Achtergrond

Cono Kaasmakers krijgt er een vierde poedersilo bij

Cono kaasmakers kreeg deze week een vierde silo.

Met een speciaal transport is die vanuit Zuid-Duitsland naar Westbeemster gebracht. Een grote hijskraan heeft de enorme cilinder met een inhoud van 100 kuub de fabriek in gehesen.

Kaasproductie de hoofdactiviteit van Cono Kaasmakers in Westbeemster. Dankzij de Beemster-merkkazen weet het de melkprijs van de leden op een relatief hoog niveau te houden. Toch produceert Cono ook poeders uit de melk. Daarvoor heeft het bedrijf al een drietal opslagsilo’s staan.

Cono wil de komende jaren verder verbouwen. Het bedrijf heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe kaasfabriek. Die moet passen in het Noord-Hollandse landschap, al was het maar om een vergunning te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.