Home

Achtergrond 212 x bekeken 2 reacties

Compensatie voor tuinders na stroomstoring Westland

De circa honderd tuinders die dinsdagavond zijn getroffen door een stroomstoring worden daarvoor gecompenseerd door netbeheerder Westland Infra. Dat meldt een woordvoerder.

De netbeheerder is wettelijk verplicht te compenseren als de storing lang dan vier uur aanhoudt. Daarbij hangt de hoogte van de vergoeding af van de aansluiting die een tuinder heeft.

Grofweg krijgen kleine tuinders een lagere vergoeding dan grotere bedrijven. Voor de grootste tuinbouwbedrijven geldt overigens dat compensatie na een uur wordt toegekend.

Naast de compensatie kunnen tuinders schriftelijk eventuele schade verhalen op de netbeheerder. Tuinders met WKK die verplicht elektriciteit terugleveren aan het net, maar dat door een storing niet kunnen, zouden bijvoorbeeld elektriciteit ingekocht kunnen hebben om aan hun leveringsplicht te voldoen. Die extra kosten kunnen ze vergoed krijgen.

Dinsdagavond ontstond de storing door een brand in een transformatorhuisje in Westerlee. Zo’n 1.500 huishoudens en bedrijven zaten uren zonder stroom.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Heren tuinders in het Westland.Zoek direct een goede advocaat en leg een hoge claim neer.
  Kun je veel meer mee verdienen als met tuinen.

 • no-profile-image

  tuinder uit westland

  en vervolgens de stroomprijs weer omhoog vanwege hogere kosten.
  zou je niet eens wat nuttigs gaan doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.