Home

Achtergrond

Commissie Noord-Zuidlijn hoort oud-minister

De enquêtecommissie Noord-Zuidlijn in Amsterdam hoort vandaag Tineke Netelenbos.

Zij was minister van Verkeer en Waterstaat toen de Tweede Kamer in 1999 instemde met de aanleg van de nieuwe metroverbinding.
De enquêtecommissie onderzoekt al enkele maanden hoe de bouw van de Noord-Zuidlijn zo heeft kunnen misgaan. De kosten werden aanvankelijk geraamd op 1,4 miljard, maar zijn inmiddels opgelopen tot 3,1 miljard euro. Ook is de metro pas jaren later klaar dan gepland, naar verwachting in 2017.

Onderdeel van het onderzoek zijn openbare verhoren van personen die bij de aanleg van de lijn betrokken waren. Die begonnen maandag. De afgelopen dagen bleek meteen al dat er veel misging bij het project. Zo zou de gemeente te weinig goed personeel in dienst hebben en zou zij niet goed hebben geluisterd naar adviezen van deskundigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.