Home

Achtergrond 293 x bekeken

Chinese licentie voor resistentie glyfosaat

Origin Agritech denkt eind 2010 of begin 2011 in China toelating te krijgen voor het verkopen van een genetisch gemodificeerde maïsvariant die resistent is tegen glyfosaat.

Het product gaat concurreren met Monsanto’s Roundup Ready. Origin Agritech heeft exclusief een licentie voor het gebruiken van een gen dat de plant resistent maakt tegen glyfosaat, dat vaak in bestrijdingsmiddelen wordt gebruikt. De firma, opgericht in 1997 en aan de beurs genoteerd, mikt op een startareaal van 500.000 hectare.

Vorig jaar is er 100 miljoen hectare ingezaaid met Roundup Ready. Volgens Origin Agritech kan haar variant meer glyfosaat weerstaan dan de variant van Monsanto. Het bedrijf sluit samenwerking of licensering met buitenlandse zaadfirma’s niet uit.

De licentie van Origin Agretech geldt voor de teelt van maïs, rijst, soja, katoen en koolzaad en is afkomstig van de Chinese Academie voor Wetenschappen en Sichuan Biotech Engineering. China geldt als de grootste producent van maïs ter wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.