Home

Achtergrond

China begint met inenten tegen Mexicaanse griep

De Chinese hoofdstad Peking gaat op grote schaal jongeren inenten tegen de Mexicaanse griep.

Leerlingen van lagere en middelbare scholen die toestemming hebben van hun ouders worden tussen 8 en 30 oktober vrijwillig gevaccineerd. Dat meldde staatspersbureau Xinhua dinsdag. In Peking zijn al 100.000 mensen ingeënt. Dat zijn deelnemers aan de feestelijkheden donderdag, die het zestigjarig bestaan van de Volksrepubliek China eren. De 'proefkonijnen' hebben weinig last gehad van de prikken, aldus Xinhua. Veertien mensen zouden een milde reactie hebben gehad op het vaccin dat besmetting met het H1N1-virus moet voorkomen.

De Chinezen zijn de eersten die een grootschalige inentingsactie tegen de Mexicaanse griep uitvoeren. Er is een vaccin ontwikkeld dat in een keer werkt tegen het virus, aldus Chinese wetenschappers. In het Westen is er nog geen vaccin. Het middel, dat overigens twee keer toegediend moet worden, is nog in de testfase. Wel hebben veel overheden het vaccin besteld, zodat de inentingen direct na levering van start kunnen gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.