Home

Achtergrond

Centrumrechts domineert in peiling Duitsland

In een dinsdag gepubliceerde opiniepeiling hebben de Duitse christendemocraten en liberalen nog steeds samen voldoende aanhang om een regeringscoalitie te vormen.

De peiling voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung geeft het conservatief christendemocratische partijenduo CDU/CSU de steun van 35 procent van de ondervraagden en de Vrije Liberalen van de FDP, 13,5 procent. Dat is samen meer dan de overige partijen, de sociaaldemocratische SPD met 24 procent, de Groenen met 11 procent en de extreemlinkse Die Linke 11,5 procent.

De scores zijn iets anders dan bij de vorige peiling. De liberalen wonnen een procent terwijl de CDU/CSU van bondskanselier Merkel er een verloor. De SPD steeg met 1,5 procent en Groenen en Linke zakten respectievelijk een en een halve punt naar beneden in de peiling van peiler Allensbach.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.