Home

Achtergrond 156 x bekeken

Centrum biodiversiteit krijgt 30 miljoen

Het Nederlands Centrum Biodiversiteit heeft 30 miljoen euro gekregen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Met het geld uit aardgasbaten kan het NCB nieuwbouw realiseren op de plek van museum Naturalis in Leiden. Dat maakte het museum dinsdag bekend.

Het NCB is een initiatief van de universiteiten van Amsterdam (UvA), Leiden en Wageningen, die samen met Naturalis één centrum voor biodiversiteit gaan vormen. Het centrum krijgt een collectie van 37 miljoen planten, gesteenten, opgezette dieren en fossielen. Hiermee komt het NCB binnen in de wereldwijde top 5 van dergelijke natuurhistorische instellingen.

Vorig jaar stelde het kabinet een structureel bedrag van 5 miljoen euro per jaar toe, dat de oprichting van het NCB mogelijk maakte. In het NCB gaan Naturalis, het Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland gaan geheel op. De bedoeling is om volgend jaar - het Jaar van de Biodiversiteit - de verschillende collecties samen te voegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.