Home

Achtergrond

'Cao-afspraken niet financieren via PT'

Handelskoepel Frugi Venta is tegen productschapsfinanciering van het mobiliteitscentrum voor de glastuinbouw.

Zo'n centrum moet werknemers van bedrijven met financiële problemen helpen aan ander werk of opleiding. Frugi Venta is niet tegen zo’n centrum. "Het is een uitvloeisel uit een cao-afspraak. Dat moet gefinancierd worden door Colland. We vinden het plan inhoudelijk goed, maar zijn principieel tegen deze financiering", laat Frugi Venta weten.

In de sociaal economische commissie van het PT werd het voorstel voor zo’n centrum wel aangenomen. Het PT steekt 200.000 euro in het centrum, terwijl de totale projectkosten op 600.000 euro liggen. Ook het wergelegenheidsbureau UWV en LNV dragen bij aan zo’n mobiliteitscentrum.

Volgens het plan moeten drie consulenten verspreid over het land werknemers bijstaan op zoek naar ander werk. Mogelijk is dat het centrum drie jaar bestaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.