Home

Achtergrond 218 x bekeken

Campagne tegen afschieten katten op Texel

De Dierenbescherming in Noord-Holland is een campagne begonnen tegen het afschieten van verwilderde huiskatten op Texel.

Dat maakte de organisatie donderdag bekend. De katten zouden schade aanrichten aan de fauna op het eiland. In Nationaal Park Duinen van Texel leeft een populatie van circa vijftig katten. Deze oorspronkelijke (jongen van) huiskatten zouden het onder meer gemunt hebben op broedende vogels.

De Dierenbescherming vindt het onaanvaardbaar dat de gemeente de beesten dood wil laten schieten. Ze vindt het dieronvriendelijk en een schijnoplossing. "De opengevallen leefgebieden worden weer aangevuld, omdat er ruimte ontstaat voor jonge dieren'', aldus Simone Piscaer van de Dierenbescherming.

De organisatie wil graag met de gemeente om tafel om te praten over structurele en diervriendelijke oplossingen voordat jagers in oktober beginnen met het vangen en afschieten van de katten. De gemeente Texel geeft vooralsnog echter niet thuis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.