Home

Achtergrond

Buschauffeur midden op snelweg mishandeld

Een 33-jarige buschauffeur uit Swifterbant is dinsdagavond midden op de snelweg bij Joure mishandeld door een automobilist.

Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Vlak na het verkeersplein bij de Friese plaats sneed de automobilist de bus, die op weg was van Emmeloord naar Groningen. De buschauffeur gaf lichtsignalen af om de bestuurder daarop attent te maken. De automobilist stopte midden op de snelweg waardoor de bus een noodstop moest maken, tot hevige schrik van de passagiers.

Ondertussen was de automobilist uitgestapt. Hij trapte tegen de bus en maande de chauffeur naar buiten te komen. Bij het verlaten van de bus werd de chauffeur meerdere malen geschopt en geslagen en liep hij verwondingen aan armen en benen op.

Busmaatschappij Connexxion is volgens een woordvoerder "heel erg boos. Het is te gek voor woorden zulk wangedrag. We hopen dan ook dat de dader zo snel mogelijk gepakt wordt en een flinke straf krijgt.''

Later op de dag is de automobilist door de politie aangehouden en verhoord. Hij zegt dat de buschauffeur hem heeft bedreigd en heeft daarom aangifte gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.